Pekka odottelee laivaterminaalissa. Häntä jännittää. Ensimmäinen laivamatka edessä. Pekka on aikonut lähteä kahden viikon lomamatkalle laivalla, ja nyt istuu terminaalin penkillä jännityksestä kankeana. Isoista ikkunoista näkee sataman laiturille, jossa on laivoja. Johonkin noista laivoista Pekka menisi.

Kohta aukesi ovet käytävään, joka oli aika pitkä. Se johti laivaan. käytävän päässä oli kaksi vartijaa, jotka katselivat ihmisiä vihaisesti. Siltä se ainakin Pekan mielestä näytti, kun käveli heidän ohi. Nyt Pekka oli laivassa. Siellä oli hienot punaiset matot lattiassa ja koristeelliset portaiden kaiteet. Heti edessä oli nainen tiskin takana joka jakeli hyttipaikkoja. Saatuaan hyttipaikan Pekan piti kiivetä portaita pari kerrosta ylemmäs, jotta pääsi oman hytin käytävälle. Hytti ei ollut kovin iso. Sen kokoinen, että sinne mahtui puinen sänky, kaappi ja pieni pöytä. Pekka heitti matkalaukkunsa sängylle.

Pekka lähtee etsimään ruokalaa. Juuri kun hän pääsee ruokalan ovesta sisään, Pekka huomaa tutut kasvot. Hänen serkkunsa Aliisa on syömässä nurkkapöydässä. Pekka menee juttelemaan Aliisan kanssa, kunnes hetken juteltuaan huomaa, että maha kuuluu olevan tyhjä. Aliisa lähtee omaan hyttiinsä ja Pekka menee syömään.

Kun Pekka on syönyt, hän lähtee etsimään jotain putiikkia, josta voisi ostaa vaikka matkamuistoja. Matkalla putiikkiin Pekka vilkaisee penkeillä istuvaa porukkaa. Hän näkee aivan kuin hänen isoveljensä olisi istumassa ikkunan viereisellä penkillä käytävän vieressä. Ei se ollut hän. Pekan mieleen tulee isoveli ja hänen kanssaan reissaamat vaellukset lapissa. Olisi hauskaa, jos isoveli olisi nytkin mukana.

Pekka osti putiikista suklaalevyn. Hän päätti mennä kannelle nauttimaan suklaasta. Kun hän saapui kannelle, hän huomasi kuinka joutsenparvi lipui vedessä. niitä oli kymmeniä. Pekalla tuli mieleen muistoja mökiltä, kun pikkusiskon kanssa kurkittiin joutsenia saunan takaa.

Laiva lähestyy satamaa. Ensin maata näkyi pienenä viivana horisontissa. pian erotti jo sataman nosturit ja rakennukset. Pekan mieleen tulvahti taas jännitys. kaksi viikkoa lomalla ulkomailla. mitähän sitä kaikkea tekemistä keksiikään niin pitkälle ajalle.